Kупол на храма
Mозайка над входа на черквата
Добре дошли в официалния сайт на православен храм Св. ап. Андрей Първозваний
 
Iзглед на целия храм
 
Начало
Вие сте тук:
  Архив на събития
Архив  

Архив на събития

Концерт от църковни песнопения в храма

Неделя, 28.09.2008 г.

След Св.Литургия в словото си за неделното Евангелие Лк (5, 1-11) чредният свещеник о.Иван обърна внимание на всички богомолци главното, което трябва да запомним от деня: удивителното смирение на Господа Иисус Христос пред ап.Петър - “помоли го да отплува малко от брега”. Самият Господ моли ап.Петър! И непоклатимата покорност на ап.Петър пред Иисус Христос – “по Твоята дума ще хвърля мрежата” . А по-късно, като е видял богатия улов, покъртително се е покаял – “Иди си от мене, Господи, понеже аз съм грешен човек”.

Колко повече тези думи се отнасят и за нас, съвременните християни! И колко по-усърдно трябва да се молим за помилване и очистване, щом самия ап.Петър се е смятал за грешен човек! Така както апостолите са ловили риба с мрежите си, така пастирите и учителите на църквата, като техни приемници, ловят човеци с мрежата на Евангелието.
След словото мило тържество възрадва духовно всички, които станаха съпричастни на празника на диригентката на смесения хор при храм Св.ап.Андрей Първозваний г-жа Катя Мутафова - 10 години от нейната диригенска служба в храма! Бяха изпълнени 5 църковни песнопения – “Благоразумният разбойник”, “Молитву пролию”, “Отче наш” и др., които оставиха трайно впечатление в нас дълго след като напуснахме храма!

Нека по молитвите на св.ап.Андрей всички, които се трудят на Божията нива Бог да им даде физическо и духовно здраве за дълги години и да изпълни творческите им планове!

Амин!

 

 

    
За храма | За свещениците | Полезни връзки | Запитвания

Интернет сайт на православен храм "Св. ап. Андрей Първозваний" е създаден с благословението на Софийския епархийски съвет с протокол No 3/02.03.2007г.

© 2007 Правослваен храм "Св. ап. Андрей Първозваний"
Копирането на текстове и изображения от този сайт в други Интернет сайтове е разрешено при коректно посочване на първоизточника.