Kупол на храма
Mозайка над входа на черквата
Добре дошли в официалния сайт на православен храм Св. ап. Андрей Първозваний
 
Iзглед на целия храм
 
Начало
Вие сте тук:
  Архив на събития
Архив  

Архив на събития

Отец Иван - 40 години служение на Светата Троица

На 27 юли 2008 г. в деня на Св. Пантелеймон и свети Седмочисленици в храм “Св. Апостол Андрей Първозваний” се честваше 40 години от ръкополагането в свещенство на ставрофорен иконом предстоятел Иван Касабов.
Утринната служба започна в 8:00ч. като на клира пяха богослови и секретаря на Софийска Митрополия Андрей Касабов. Чреден свещеник беше о.Иван, който отслужи празничната неделна Света Литургия в празнично светло, златовезано, бяло одеяние. Храмът беше украсен с бели цветя и гладиоли, осветен в кристалната светлина на трите полилея. След края на св.Литургия свещениците о.Йордан и о.Атанас поздравиха о.Иван с топли думи, като му поднесоха голям букет от красиви бели хризантеми и водосветен кръст. Отец Иван благодари с кратко слово и започна да дава анафора, а богомолците го поздравяваха, като участваха всички в неговото тържество и духовна радост. Младежката група богомолци специално го поздрави с благодарствено слово, също и църковното настоятелство, поднасяйки му букет от червени гладиоли.
Редакционната група, поддържаща интернет страницата на храма, също поздрави о.Иван, а той отговори с похвала, като изтъкна пред всички упоритата и методична целогодишна работа на групата и значението й за храма, особено съществения принос на младата християнка Христина. Богомолците му подаряваха цветя и всеки искаше да го приветства лично. Всички му изказвахме благодарности за пастирското обгрижване на нашите души, за грижите и трудовете за нашето спасение. На всички богомолци бяха раздадени ламинирани иконки на Св. Панталеймон и св.Мария Магдалина, държаща червено яйце, с надпис за честваната годишнина за спомен от този празничен ден.
На празненството присъстваха двете най-малки внучета на о.Иван, Иван и Надежда заедно с майка им Мария и баща им Андрей, сина на о.Иван, който пя на клира по време на службата. Радостта на О.Иван беше пълна, той не забрави в словото си да спомене колко е честит и радостен с трите си дъщери и сина си и седемте си внука. Тържеството завърши, като всеки отнесе в душата си частица от всеобщата духовна радост и мир.
Пожелаваме на о.Иван да е жив и здрав дълги години и все така ревностно да служи на Светата Троица, да ни преподава веровите истини и с благодатната помощ на Светия Дух да осветява душите ни и да ги води към спасение. Амин!

Редакционният екип на интернет страницата на
Храм “Св. Апостол Андрей Първозваний”

 

    
За храма | За свещениците | Полезни връзки | Запитвания

Интернет сайт на православен храм "Св. ап. Андрей Първозваний" е създаден с благословението на Софийския епархийски съвет с протокол No 3/02.03.2007г.

© 2007 Правослваен храм "Св. ап. Андрей Първозваний"
Копирането на текстове и изображения от този сайт в други Интернет сайтове е разрешено при коректно посочване на първоизточника.