Kупол на храма
Mозайка над входа на черквата
Добре дошли в официалния сайт на православен храм Св. ап. Андрей Първозваний
 
Iзглед на целия храм
 
Начало
Вие сте тук:
  Архив на събития
Архив  

Архив на събития

Поклонническо пътуване до храм"Св. Троица"- с. Драгалевци

На 27 януари 2008 г. група от братството при храм "Св. ап. Андрей Първозваний" в София, водена от предстоятеля на храма отец Иван Касабов, взе молитвено участие в неделната възкресна служба в храм "Св.Троица" в с. Драгалевци. Това беше поредното молитвено преклонение от поредица благочестиви чествания на братството пред святата памет на Йоан Златоуст, в чест на 1600 годишнината от успението на единствения и ненадминат певец и плодотворен творец за славата на Светата Троица.

Гост на службата в чест на Св. Иоан Златоуст бе и отец Симеон от Руската църква Св.Николай в столицата. По дългогодишна традиция Отец Симеон участва в службата в олтара заедно с отец Нино, а отец Иван пя на клира. Църквата се препълни, богомолният народ изпълни храма открай докрай. Уханието на тамяна и вдъхновеното молитвено пеене се смесиха в едно със съкровеното съборно моление на всички присъстващи съставящи едното тяло на Христовата Църква. Тримата свещеника служиха пред лицето на Светата Единосъщна и Неразделна Троица в чест и възхвала на Нейния угодник – просветител и достоен архиерей просиял в трудния подвиг на светостта и мъченичеството свети Иоан Златоуст. Всички ние, взели молитвено участие, усетихме това съборно молитвено предстоене пред лицето на Великия Бог. След службата отец Нино уведоми присъстващите за наличието на свети мощи на много светци в храма и разказа как е бил удостоен да получи частицата от светите мощи на св. Йоан Златоуст при своето пребиваване на Света Гора.

След отслужената Света Неделна Литургия всички се поклонихме пред мощите на светеца и светите храмови икони с молитва за Божията помощ в пътя към Бога в този забързан, материален свят. По стара храмова традиция бе отслужен водосвет в чест на свети Йоан Златоуст. Така пречистени и облагодатени напуснахме храма на Светата Троица с желанието да се върнем пак.

 

    
За храма | За свещениците | Полезни връзки | Запитвания

Интернет сайт на православен храм "Св. ап. Андрей Първозваний" е създаден с благословението на Софийския епархийски съвет с протокол No 3/02.03.2007г.

© 2007 Правослваен храм "Св. ап. Андрей Първозваний"
Копирането на текстове и изображения от този сайт в други Интернет сайтове е разрешено при коректно посочване на първоизточника.