Kупол на храма
Mозайка над входа на черквата
Добре дошли в официалния сайт на православен храм Св. ап. Андрей Първозваний
 
Iзглед на целия храм
 
Начало
Вие сте тук:
  Архив на събития
Архив  

Архив на събития

Молебни канони (параклиси) на Божията майка - 1-15 август 2009 г.

От 1-ви до 13-ти август в храм „Св.ап.Андрей Първозваний” бяха отслужени 9 молебни канона(параклиси) на Божията майка.

През всичките вечери голямо множество християни взеха молитвено участие в службите.

На 09.08. (неделя) о.Иван в програмно пространно слово изясни на всички присъстващи значението на тези служби и призова за още по-силно присъствие и участие в Богородичните параклиси.

В четвъртък вечерта (13.08) на службата се раздаде благословен хляб от Пресв.Богородица, който всички отнасят по домовете си за благословение през цялата година.

А на 14.08 – предпразненство на Успение Богородично – службата завърши с петохлебие и изнасяне на Светата Плащеница на Богородичното Успение.

На самия празник – 15.08. – всички християни, почели празника на Пресв.Богородица, имаха отново голямата духовна радост да се поклонят пред Нейната Плащеница и по този начин да получат Майчиното благословение.

Вечерта от 19 часа много христяни се върнаха отново в храма, за да присъстват на специалната служба – опело на Пресв.Богородица, което завърши с лития с Нейната Плащеница около храма, под траурен камбанен звън.

Накрая всички се провряха отново под Плащеницата и си тръгнаха към домовете малко тъжни, но с недеждата, че Пресв.Богородица е пак с нас!( според тропара - „в успението Си света не си оставила”).

Амин!

 

    
За храма | За свещениците | Полезни връзки | Запитвания

Интернет сайт на православен храм "Св. ап. Андрей Първозваний" е създаден с благословението на Софийския епархийски съвет с протокол No 3/02.03.2007г.

© 2007 Правослваен храм "Св. ап. Андрей Първозваний"
Копирането на текстове и изображения от този сайт в други Интернет сайтове е разрешено при коректно посочване на първоизточника.