Kупол на храма
Mозайка над входа на черквата
Добре дошли в официалния сайт на православен храм Св. ап. Андрей Първозваний
 
Iзглед на целия храм
 
Начало
Вие сте тук:
  Архив на събития
Архив  

Архив на събития

На 4.01.2008 г. в храм “Св. Ап. Андрей Първозваний” по повод 130 години от Освобождението на гр. София ни гостуваха около 15 гвардейци с опълченски униформи с техния военачалник Георги Маринов, който строи опълченските гвардейци на площадката пред входа на храма. Той произнесе слово по повод 130 години от Освобождението на гр. София. След него предстоятелят на храма о. Иван, застанал под фасадната икона на Св. Андрей, приветства гостите – потомци на българските опълченци – и поясни на кого е посветен храма. След това о. Иван въведе всички гости – потомци на българските опълченци – заедно със Самарското знаме, в средата на храма и отслужи благодарствен молебен по повод годишнината. В края на молебена о. Иван пръв отиде до Самарското знаме и целуна Св. Богородица, нарисувана на знамето, и покани всички присъстващи да целунат знамето на българското опълчение.

В края на това мило тържество г-н Георги Маринов дари на храма българското знаме и след няколко дни то се развяваше отвън на фасадата.

В края на всичко, о. Иван помоли господата български офицери - потомци на българското опълчение – за 3-ти март да ни дадат копие на Самарското знаме и пожела на всички присъстващи (гвардейци и андреевци) заедно да отбележим на 2.03 (неделя) 130 годишнината от Освобождението на България от Османско владичество.

 

    
За храма | За свещениците | Полезни връзки | Запитвания

Интернет сайт на православен храм "Св. ап. Андрей Първозваний" е създаден с благословението на Софийския епархийски съвет с протокол No 3/02.03.2007г.

© 2007 Правослваен храм "Св. ап. Андрей Първозваний"
Копирането на текстове и изображения от този сайт в други Интернет сайтове е разрешено при коректно посочване на първоизточника.