Kупол на храма
Mозайка над входа на черквата
Добре дошли в официалния сайт на православен храм Св. ап. Андрей Първозваний
 
Iзглед на целия храм
 
Начало
Вие сте тук:
  Архив на събития
Архив  

Архив на събития

Предупреждение на Божията майка

Препечатка от в-к "Стандарт" - брой 5560, 4 юли 2008 г.:


Трите чудодейни икони на Света Богородица спасиха София от разрушение. Това каза вчера за "Стандарт" проф. Божидар Димитров. Той подчерта, че е заклет атеист, но вярва в това, след като имал пророчески странен сън 8 минути преди адския взрив в Челопечене. Богородица му се явила и го предупредила за "голямо нещастие".
От 30 г. ставам в 7 без 5, но този път се събудих в 6,20, стреснат от странен сън, разказа проф. Димитров. Той сънувал как пристигнал по-рано на работа в НИМ, решил да обиколи градината на музея и тогава видял в единия й ъгъл жена с бяла роба да мие краката си с роса. Доближих се и я попитах: "Госпожице, как влязохте през високата ограда", обясни историкът. Тя се обърнала и сдържано му отговорила: "Аз съм Света Богородица. Мога да се появя навсякъде. Ти влизай в музея и отвори всички врати и прозорци. След малко ще стане голямо нещастие в София". Историкът тръгнал да се прибира към сградата на НИМ. Тогава чул зад гърба си думите на жената: "Няма да загине никой, защото трите ми икони са тръгнали към София. Много сте грешни, софиянци, но този път ще ви простя. Това ще ви е за последно".
От този сън проф. Димитров се събудил по-рано. Пуснал кафеварката и само няколко минути по-късно чул първия взрив.

 

    
За храма | За свещениците | Полезни връзки | Запитвания

Интернет сайт на православен храм "Св. ап. Андрей Първозваний" е създаден с благословението на Софийския епархийски съвет с протокол No 3/02.03.2007г.

© 2007 Правослваен храм "Св. ап. Андрей Първозваний"
Копирането на текстове и изображения от този сайт в други Интернет сайтове е разрешено при коректно посочване на първоизточника.